Timed Event Nutrition

 

A TechMix Global programjában a különböző kedvezőtlen stresszhatások kivédését időponthoz vagy időszakhoz kötött, célzott kezelések szolgálják. A Timed Event Nutrition (TEN) fogalomkörbe sorolható, a bendőműködést, illetve az anyagforgalmat segítő termékek több évtizedes fejlesztő munka eredményei. A termékkör folyamatosan bővül. Alkalmazásuk a takarmányadag módosítását nem igényli.

 

Kategorizálás

A TechMix Global takarmánykiegészítő termékválasztéka tejhasznú tehenek és borjak számára:

 

A frissen megellett tehén egyedi kezelésére:

 • Fresh Cow YMCP drencs
 • YMCP Vitall
 • Tri Start bólusz
 • Bovine BlueLite por

 

Hőstressz esetére illetve a víz-elektrolit egyensúly biztosítására:

 • Bovine BlueLite por
 • Bovine BlueLite pellet (MAX változatban is)

 

Borjak számára:

 

 • Calf Renova
 • BlueLite C HydraTabs
 • Calf Replenish
 • Calf PreRD

 

Állománykezelésre:

 • Tri Mic 2,5
 • Bovine BlueLite por
 • Bovine BlueLite pellet

 

Termékek

BlueLite C HydraTabs

Rehidratálja és helyreállítja az elektrolit-egyensúlyt enyhe kiszáradás és hasmenés esetén

• segíti a nátrium felszívódását
• kívánatos lúgosító anyagokat tartalmaz
• alkalmazható vízzel, tejjel és tejpótlóval

 

Calf Renova 

Könnyen alkalmazható (maximum 3 kapszula adható), természetes összetevőkből (oregano, élesztő, hasznos baktériumok) álló kapszula a borjak hasmenésének minél korábbi kezelésére.
Kitisztítja az emésztőtraktust, erősíti az immunrendszert, ami által növelhető a napi súlygyarapodás.
Szállítás utáni fogadó csoportban, illetve a föcstejről a tejitatásra történő átmenet megkönnyítésére is használható.

 

Calf PreRD

Hasznos, élő baktériumok közvetlen formában a szervezetbe juttatva. 
A borjú születése utáni második naptól a választásig, naponta, az ivólébe keverve adjuk.
Támogatja a bendő gyorsabb kifejlődését, a jobb bendőműködést; segíti a szilárd takarmányra történő átállást, nagyobb  választás utáni súlygyarapodást tesz lehetővé.

 

Calf Replenish

A hasmenéses borjú jelentős folyadékveszteséget szenved el, szervezete acidózisos és energiahiányos állapotba kerül.
A Calf Replenish kiszerelésénél és összetételénél fogva egyedülálló termék a folyadékveszteség pótlására, a sav-bázis egyensúly helyreállítására.
Folyadék formájú, szájon át adható elektrolit borjak számára. Ízletes – a borjú szívesen elfogyasztja. 
A legújabb tudományos eredmények alapján optimalizált összetételű: Na-tartalom, ozmolalitás (elektrolit-vízegyensúly), aminosav, energia és lúgosító összetevők megfelelő mennyiségben és arányban találhatók benne.
Használata nagyon egyszerű, munkaerő-takarékos.
Megjelenése a hazai piacon 2017. első negyedében várható.

 

TRI MIC 2,5

Felnőtt, tejhasznosítású szarvasmarhák számára készült probiotikus anyag, amely por formában, 2,5 kg-os kiszerelésben kerül forgalomba. Normalizálja és napi szinten kiegyensúlyozza a bendőműködést, stabilizálja a bendő pH-ját. Javítja a takarmányfelvételt, takarmány-értékesítést, a kérődzést, túlsúlyba juttatja a hasznos mikroszervezeteket az emésztőrendszerben.
Napi egy alkalommal a takarmányba keverve vagy a jászolba kijuttatott takarmány felületére szórva etetendő a szárazon állás és tejtermelés valamennyi időszakában, különösen az ellésre történő felkészítő és az ellést követő takarmányozási szakaszban (tranzíciós időszak).
Állományszintű alkalmazásra, de mindenképp nagyobb csoportok ellátására fejlesztették. Napi adagja tehenenként, a célcsoporttól függően 10-20 gramm.

 

TRI START

Felnőtt, tejhasznosítású szarvasmarhák számára, élő élesztőgombákat, fermentációs kivonatokat és egyéb hasznos anyagokat tartalmazó, célzott kezelésre alkalmas, igen koncentrált tartalmú bólusz. Megteremti az emésztőtraktusban a hasznos mikroszervezetek elszaporodásának feltételeit.
Bármely stresszállapot (ellés, betegség, takarmányváltás, csoportosítás, szállítás, antibiotikumos kezelés) esetén eredményes az anyagforgalmi egyensúlyvesztés helyreállításában. Lökésszerű hatásával néhány órán belül képes a bendőflórát, a tehén normális étvágyát, takarmányfelvételét, viselkedését helyreállítani.
Egy forgalmazási egységben, azaz egy tégelyben 25 db bólusz található.

 

Fresh Cow YMCP drencs

Minden frissen megellett tehén teljes értékű takarmány-kiegészítője az anyagforgalmi zavarok csökkentése, az involúció gyorsítása és a laktáció intenzív indulása érdekében. Erőteljes energia- és ásványianyag-forrás (benne valódi tejkálciummal) a leghatékonyabb vegyületi formákban, élő élesztővel és niacinnal dúsítva. Alkalmazása langyos vízben oldva, vödrös itatással vagy drencs készülék alkalmazásával lehetséges. Praktikus kiszerelése miatt egyedi kezelésre kiválóan alkalmas. Egy vödörben 20 zacskó található. Egy zacskó (500 g) egy tehén ellátására szolgál.

 

YMCP Vitall

Kiegészítő ásványi takarmány frissen ellett tejelő tehenek részére. Pezsgő dupla bólusz többféle kálciumforrással, élő élesztővel és fontos tápanyagokkal.Felhasználási útmutatás: A bóluszokat az erre a célra szolgáló YMCP Vitall beadó készülékkel kell a tehénbe juttatni. Azonnal az ellést követően kell beadni mindkét bóluszt (együtt jelentenek egy kezelést!) Friss, tiszta vízhez való hozzáférés a tehén számára mindenkor ajánlott! A kezelés szükség szerint 12-24 óra múlva megismételhető. 

Bovine BlueLite (por és pellet)

A Bovine BlueLite por alapvetően a hidratációt szolgáló elektrolit készítmény magas káliumtartalommal, energiaforrásokkal és vitaminokkal kiegészítve, ízletes, pufferolt formában. A kiszáradás elleni védelem különösen fontos az ellés és bármiféle betegség időszakában. Megfelelő hidratáltság nélkül nem képzelhető el egészséges állomány és magas tejtermelés. Egyedileg és állományi szinten egyaránt alkalmazható az itatóvízben feloldva vagy a takarmányra szórva. A 3 kg-os zacskó kiszerelés 50 állat napi igényét fedezi.
A Bovine BlueLite Pellets néven granulált formában, 25 kg-os zsákban forgalomba kerülő forma kifejezetten a hőstressz ellen adaptált változat. A meleg napok érkezését megelőzően elkezdett adagolás hatására a tehenek étvágya, termelése, fogamzó képessége, mozgásintenzitása lényegesen kevésbé romlik. Szabályozza a testben az ozmotikus viszonyokat, a sejtek megőrzik tömegüket és elektrolit-folyadék egyensúlyukat. A takarmányreceptura változtatása nélkül illeszthető be a takarmányozási technológiába.