Történet

A Holstein Genetika Kft. 1990. márciusában alakult amerikai-magyar vegyesvállalat, amely 2009. tavaszán költözött modern telephelyére, a Gödöllői Ipari Parkba. Ezzel lehetővé vált, hogy minden tevékenység, valamint a termékek tárolása egyetlen központba tömörüljön a jobb hatékonyság érdekében.

A Holstein Genetika Kft. a rendszerváltás időszakában, az egykori állami gazdaságok bázisán jött létre magyar-amerikai vegyesvállalati formában. Induláskor minőségi amerikai szarvasmarha szaporítóanyagok forgalmazását tekintette feladatának. A máig megmaradt fő tevékenység azóta a minőségi tejtermelés számos más területének irányába jelentősen kibővült.

Portfolióját úgy építi fel, hogy a genetika legjobb hasznosulását tegyék lehetővé termékei, szolgáltatásai. A Holstein Genetika Kft. irányelve mindig az volt, hogy partnereit kiváló termékekkel lássa el, színvonalas szolgáltatások keretében, a maga eszközeivel hozzájárulva azok fejlődéséhez, mind hatékonyabb gazdálkodásához.

A Holstein Genetika Kft. célja és hitvallása, hogy kiváló minőségű termékek és a partner igényeire szabott szolgáltatások széles körével segítse a vele együttműködő gazdaságok nyereségtermelő képességének növelését.

Hitvallás: A szarvasmarha-tenyésztők –különösen a tejelőmarha-tenyésztők- kiszolgálása nagy genetikai értékű szaporítóanyagokkal, a genetikai képességek kifejeződését segítő termékekkel és szolgáltatásokkal; ezzel elősegítve a színvonalas termékelőállítást, a hatékony és jövedelmező gazdálkodást! Bill Clark, a World Wide Sires alapítója olyan globális vállalkozást hozott létre, amely az emberi erőforráson alapul.

Üzemi felhasználó partnereink, beszállítóink szakemberei és saját munkatársaink együttesen helyezkednek el munkánk központjában. Az üzemi partnerek adják munkánk célját és tőlük jön az inspiráció is. A forgalmazói hálózatot is beleértve valamennyien elkötelezettek vagyunk abban, hogy segíteni szeretnénk a szarvasmarha-tenyésztőket –különösen a tejteremelőket- céljaik sikeres elérésében.

A WWS két tulajdonos mesterséges termékenyítő vállalata, a Select Sires és az Accelerated Genetics a legjobb amerikai tenyésztőkkel építettek ki több évtizedes szakmai kapcsolatot a világ legjobb genetikájának kifejlesztése érdekében. Az eredmény többek között abban mérhető le, hogy a WWS-genetika ma a világ több mint 90 országában van jelen.

Másrészt, az emberi oldal jelentőségét kiemeli, hogy a WWS szervezésében évről évre több száz látogató érkezik ezekből az országokból az Egyesült Államokba -nem kis részben a fent említett farmokra-, hogy az észak-amerikai tejtermelés rendszert testközelből tanulmányozza.

Nagyszerű érzés az – a mai forrongó világban különösen –, hogy a WWS forgalmazói körében a legkülönbözőbb kultúrájú, szakmai – és akár politikai – hátterű országok, illetve szervezetek dolgoznak, amelyek egymást tisztelve, sok esetben egymást segítve, munkájukra koncentrálva és a WWS által képviselt elvekre építve képesek egységes világhálózatot alkotni.

A különbözőségek nem elidegenítenek, hanem gazdagítják kapcsolatainkat. Közös jellemzőjük a tehén, a tejtermelő szakma szeretete, amely megteremti annak lehetőségét, hogy még olyan országok, szervezetek is hangot találjanak egymással, amelyek esetleg időnként valamilyen egyéb okból konfliktusban vannak egymással. Az őszinte vágy és elkötelezettség, hogy segíteni a kell a tejtermelőket, és végső soron az emberiség élelmiszerrel történő ellátását, jó irányba csatornázza be az erőket!

Clark úr alapelve az volt, hogy mindenek előtt az emberekről szól az üzleti tevékenység. Ez az alapelv érvényesült azután is, hogy 2000-ben Clark úr eladta a vállalatot a két beszállítójának, sőt Clark úr 2015-ben bekövetkezett halála sem változtatott a cég filozófiáján.

A WWS növekszik és változik, amint az élet megköveteli. Azonban az emberekre való odafigyelés, valamennyi érintett közös sikere adja meg a sok munka, erőfeszítés igazi értelmét!

A Holstein Genetika Kft. történetének mérföldkövei:

1990: Alapítás

1991: A szaporítóanyag forgalmazás mellett megjelenik a kínálatban az első tőgybimbó-fertőtlenítő készítmény (Uddergold)

1996: A számítógépes korrektív tenyészpárosítási program korai változatának bevezetése. Az import genetika forgalmazhatóságának biztosítása a hazai rendszerben

2000: Tulajdonosváltás a World Wide Sires mint részvényes és legfőbb beszállító hátterében

2002: Az első probiotikum-készítmények megjelenése a kínálatban (Tri Start, Tri Start Junior)

2006: Az ivarspecifikus (szexált) sperma forgalmazásának kezdete

2009: Az első genomikusan értékelődött tenyészbikák szaporítóanyaga megjelenik a magyar piacon. Elkészül a Kft. új telephelye, ahol önálló, minősített spermatároló központ, továbbá áruraktár is létesült.

2012: Elindul a széleskörű, kizárólagos együttműködés a TechMix céggel takarmánykiegészítők forgalmazásában

2015: Tömegtakarmány-tartósítók forgalmazása kizárólagos együttműködési szerződés alapján

2016: A Komplex Tehenészeti Program (CDP) indulása. A World Wide Sires Forgalmazói Világkonferencia megrendezése Budapesten

2017: Rekord év több mint 100.000 eladott szaporítóanyag.

2018: Új vállalatirányítási rendszer bevezetése

2020: 30 éves a Holstein Genetika Kft.

Munkánkat ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben végezzük.

Spermatároló Központunk és farmtermék-raktárunk rendelkezik a szükséges engedélyekkel.

Tevékenységünket a következő fő termék- és szolgáltatási csoportokkal jellemezhetjük:

  • a tenyésztéshez kapcsolódó anyagok és szolgáltatások
  • célzott alkalmazásra szolgáló takarmány-kiegészítők
  • tőgyhigiéniai és fejéshigiéniai termékek és program
  • tömegtakarmányok tartósítását célzó termékek és program
  • környezeti higiéniát szolgáló termékcsalád és program